Ystäväni sai poikavauvan ja minä lupauduin leipomaan ristiäisiin kaikki tarjottavat. Eli seitsemää sorttia ja tässä ensimmäisenä täytekakku. Lopuista leivonnaisista tulee juttua myöhemmin, kun vaan ehdin vielä äitienpäiväkakut ja muut kakut julkaista. Ei vaan meinaa aika piisata koneen ääreen, kun matkalaukut on pakkaamatta ja lento lähtee torstaina.

Kakkupohjana on 9 munan vaalea kakkupohja. Kostutettu hedelmämehulla. Täytteenä on kummassakin välissä mansikkamoussea ja suklaamoussea. Päällinen ja kaikki koristeet on tehty vaniljan makuisesta kaulintamassasta. Reunoilla laktoositon Valion vispikerma.


Mansikkamousse

  • 3 dl laktoositonta vispikermaa
  • 60 g mansikanmakuista kermahyydykejauhetta (Alaska-express)
  • 50 g vettä
  • 125 g laktoositonta maitorahkaa
  • 2 dl itse tehtyä mansikkahilloa

Kerma vatkataan vaahdoksi. Veteen sekoitetaan hyydykejauhe. Hyydykejauheseos sekoitetaan kermavaahdon joukkoon, ja lopuksi rahka ja hillo sekaan. Annetaan olla noin puoli tuntia jääkaapissa ennen käyttöä.


Suklaamousse

  • 3 dl laktoositonta vispikerma
  • 60 g suklaanmakuista kermahyydykejauhetta (Alaska-express)
  • 50 g vettä
  • 125 g laktoositonta maitorahkaa

Kerma vatkataan vaahdoksi. Veteen sekoitetaan hyydykejauhe. Hyydykejauheseos sekoitetaan kermavaahdon joukkoon, ja lopuksi rahka. Annetaan olla noin puoli tuntia jääkaapissa ennen käyttöä.


 

Toivottavasti kakku maistui kaikille juhlijoille.

Paljon onnea vielä vanhemmille ihanasta Leevi pojasta!

Ja Iitu, sinusta tuli isosisko